PCR TESTEN IN HET KADER VAN EEN BUITENLANDSE REIS

We verkiezen om COVID-pcr testen die vereist zijn om op reis te kunnen gaan NIET in onze praktijk uit te voeren. Dit is geen gezondheidzorg en zou de reguliere noodzakelijke zorg voor de andere patiënten in het gedrang kunnen brengen. Alle info over waar u deze test kan laten afnemen, vindt u hieronder.

Indien een patiënt geen vaccinatie- of herstelcertificaat heeft, kunnen sommige EU-landen vragen voor een negatieve PCR-test. Opgelet: Zelftesten (testen die een burger bij zichzelf afneemt en het resultaat zelf afleest) kunnen onder geen beding aanleiding geven tot een geldig testcertificaat.

De termijn van geldigheid van dit certificaat kan per land nog afwijken. Gelieve dit steeds goed na te kijken.

U doet er goed aan de regels van het land van je bestemming voor vertrek na te kijken. U vindt reisadvies op de Europese website Re-open EU of het reisadvies op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken.

Recht op 2 gratis PCR-testen per persoon indien u geen vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat kan voorleggen:

Vanaf 1 juli (vermoedelijk reeds vanaf 28/6) kunt u een code aanmaken voor een test via de personal health viewer op www.mijngezondheid.be. Met deze code kan dan een afspraak worden gemaakt in een testcentrum. Ook voor kinderen die op hetzelfde adres wonen kan je als ouder op die manier een code aanmaken.

Tot 1 juli is deze test sowieso betalend en kost maximum € 55.

Het is aan patiënt om zich te informeren over welke bijkomende voorwaarden worden gesteld om het land te betreden én om door te reizen. Raadpleeg hiervoor best volgende websites:
– Europese website Re-open EU
– de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken.

Met deze code kan je dan een afspraak inboeken bij een testpost naar keuze.

Waar kan ik een PCR test laten afnemen?

Hieronder vindt u een overzicht van de testcentra.
Opgelet: online inboeken is verplicht om de test terugbetaald te krijgen.

  • Triagepost Izegem
    • Ommegangstraat 7, 8870 Izegem
    • Met CTPC-code via www.mijngezondheid.be
    • 051 312222 (keuze 2) of 051 334800